Schilderwerk binnen

Binnenschilderwerk is ongeveer eens in de 5 tot 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf.

Kwetsbare oppervlakken, zoals de trap, vragen doorgaans vaker om onderhoud. Binnenschilderwerk is van groot belang voor de uitstraling van uw interieur.

Heeft u de meest prachtige meubels en accessoires in uw huis staan, maar bladdert de verf af van uw kozijnen of is uw plafond bedekt met vochtplekken?

Dit heeft een negatieve invloed op de uitstraling van uw gehele interieur.


Verfsoorten binnenschilderwerk

Sinds 2001 zijn schilders verplicht om voor binnenschilderwerk een verf op waterbasis te gebruiken. Deze verf is milieuvriendelijker en tevens minder schadelijk voor uw gezondheid. De door ons toegepaste verfsoorten voor binnenschilderwerk zijn:

Acrylverf  (voor hout, zoals: raamkozijnen, trap lambrisering, enz.) De watergedragen series van Sigma:  S2U Nova. In alle mogelijke kleuren. In hoogglans, zijdeglans of matte finish.

Latexverf  (voor wanden en plafonds). De hoogwaardige Sigma superlatex (schrobklasse 1) In alle mogelijke kleuren. In zijdeglans en matte finish.

Spuiten van wanden en plafonds

Naast de oude vertrouwde schilders methodes hebben wij ons ook ingezet op nieuwe technieken.

Met verschillende (airless en compressor) verfspuitmachines zijn wij in staat uw schilderwerk snel en vakkundig tot een geweldig resultaat te brengen.

Het spuiten van muurverf geeft een heel mooi en glad resultaat. De muurverf wordt zo egaal en gelijkmatig mogelijk 2-laags aangebracht. Daardoor is er vrijwel geen structuur zichtbaar nadat de verf is opgedroogd.

Naast het zichtbaar mooiere resultaat is de snelheid waarmee het spuiten van wanden en plafonds een bijkomend voordeel.

Voor vrijwel iedere ondergrond hebben we een passende oplossing. Zo spuiten we ramen, deuren en kozijnen van zowel hout als kunststof en aluminium.

Ook trappen, meubels en keukens zijn zeer hoogwaardig af te werken door middel van het spuiten van lakken.

Door onze ruime ervaring kunt u er op rekenen dat alles netjes afgeplakt word en het resultaat van zeer hoge kwaliteit is.

Spuiten is toe te passen van slaapkamer tot fabriekshal en van nieuwbouw tot renovatie en van leegstaand tot bewoond.

 

Buitenschilderwerk

Laat u de buitenkant van uw woning schilderen, dan gaat u natuurlijk voor de beste kwaliteit. Zo kunt u rekenen op een langdurig mooi resultaat en dat u niet over een jaar weer terug bij af bent. Wie kan uw woning beter schilderen dan een buitenschilder met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het vak.

 

Goede bescherming

Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen en misschien zelfs hagel. De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren. Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk. Goed buitenschilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

 

Mooie afwerking

Goede bescherming is een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Wij voorzien uw woning weer van een perfecte schilderlaag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw woning weer stralen.

 

Houtrot reparatie

U heeft houtrot in uw kozijn. Moet ik nu een nieuw kozijn aanschaffen?

Of kan dit gerepareerd worden en wat kost dan een houtrotreparatie?
Misschien heeft u zelf ontdekt dat u houtrot in uw kozijn heeft zitten. Of staat u op het punt om nieuwe beglazing te laten plaatsen en de glaszetter heeft u verteld dat er een rotte plek in uw kozijn zit.


Wij adviseren om niet zelf het houtrot te gaan repareren. Het is namelijk een best vakkundig klusje. Het is belangrijk dat men de juiste producten gebruikt en dat dit op een goede manier wordt aangebracht, zodat de houtrotreparatie praktisch onzichtbaar gemaakt kan worden. Wij zijn gecertificeerde Repair Care specialisten en we hebben hier speciale trainingen voor gevolgd.

 

Constatering houtrot.

 

Verwijderen verrot hout met houtrotfrees, voorbehandelingen en vullen met Repair Care

 

Schuren, gronden en aflakken.

Maar wat is nu eigenlijk houtrot?

Houtrot is een rot deel in uw kozijn. Het hout van uw kozijn is aangetast door vocht en kan schimmelplekken vertonen. Het hout van uw kozijn is op de plek van het houtrot zacht geworden.
Op de eerste foto kunt u zien dat na een kleine inspectie met een schroevendraaier de rotte plek in het kozijn voelbaar zacht is geworden.
Vervolgens wordt het houtrot verwijderd, tot op het gezonde hout. Soms lijkt vanaf de buitenkant houtrot een klein plekje te zijn, maar een verflaag kan veel verbloemen.
Nu wordt het verwijderde hout opgevuld met een houtrot reparatiemiddel. Wij adviseren hiervoor het merk Repair Care. Na de juiste drogingstijd kan het kozijn weer geschilderd worden.
Een houtrot reparatie met Repair Care doet niet onder voor een kozijnvervanging!
Uw kozijn kan er weer jaren tegen!

 

Voordelen houtrot reparatie:

• Met repareren bespaart u handenvol geld – tot wel 90% van de kosten bij vervanging.
• Repareren veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging.
• Bij reparatie is er de minste kans op beschadigingen, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, etc..
• Ook het vervangen van (enkel) glas hoeft geen reden te zijn om kozijnen te vervangen. Dat kan bijna in alle gevallen in het bestaande kozijn.
• Tenslotte helpt u het milieu een handje door te kiezen voor reparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen het milieu zwaar belasten.


Wat kost een houtrotreparatie?

Het is lastig aan te geven wat een houtrotreparatie kost. Om de prijs te bepalen is het van belang te weten hoe groot de houtrotplek is, hoeveel houtrot reparatiemiddel er gebruikt moet worden, moet de bestaande ruit verwijderd worden om het houtrot tot op het gezonde hout te verwijderen? Of misschien moet er een stuk onderdorpel vervangen worden.

You can enable/disable right click

Slabbekoorn Schilders en Onderhoud